Ćorić protiv "zluradih" komentara : Aerodrom u Trebinju će biti izgrađen

Srna
Foto: GS

TREBINjE- Izgradnja Aerodroma Trebinje nije upitna i ubrzo će krenuti eksproprijacija zemljišta, za šta su već obezbijeđena sredstva, izjavio je danas ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem obišao lokaciju u selu Taleža na kojoj će se graditi aerodrom i gdje su počeli geološki radovi.

Ministar Ćorić je rekao da se na lokaciji budućeg aerodroma izvode geološki radovi za istraživanje tla, neophodni za projektovanje, pristupne puteve i buduće izvođenje radova, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila oko 370.000 KM.

"Aerodrom će biti izgrađen i to nije upitno, iako ima nekih zluradih komentara po tom pitanju", istakao je Ćorić.

On je napomeuo da će grad Trebinje i druge nadležne institucije sprovesti neophodne aktivnosti za izgradnju svih objekata i infrastrukture koja je potrebna u skladu sa planovima za narednu godinu za izgradnju aerodroma.

Ćorić je podsjetio da su prethodnih mjesec i po dana održani sastanci na najvišem nivou u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju kako bi se riješila sporna pitanja.

"Mislim da nemamo puno otvorenih pitanja. Sada treba da potpišemo memorandum između Srbije i Savjeta ministara da bi mogli da krenemo sa izgradnjom", rekao je Ćorić.

On nije mogao da kaže kada će tačno početi radovi na izgradnji aerodroma, istakavši da će se to znati kada bude obezbijeđena sva neophodna dokumentacija.

"Do tada bih zamolio za razumijevanje, jer sve ovo što radimo zahtijeva neko vrijeme i ne možemo pretpostaviti da li će se ovdje neko zadržati sedam ili mjesec dana na istraživanjima ili na nekim drugim poslovima", rekao je Ćorić.

On je pohvalio grad Trebinje, na čelu sa gradonačelnikom Ćurićem, zbog spremnosti da pripreme projekte za putnu infrastrukturu.

"Prioriteti za sljedeću godinu su istočna i zapadna obilaznica oko grada, kružni tok kod gradske kapele, a razgovarali smo i o putu od Trebinja prema Klobuku, odnosno ka Nikšiću i ima tu mnogo više potreba nego mogućnosti, ali ćemo definisati u srednjoročnom planu u narednih pet-šest godina šta će se još raditi", rekao je Ćorić.

Gradonačelnik Ćurić je istakao da su u toku istražni radovi tla na lokaciji budućeg aerodroma kako bi se što kvalitetnje pripremio projekat i da bi se u narednom periodu mogli izvoditi radovi.

"Razgovarali smo i o istočnoj i zapadnoj obilaznici oko Trebinja, projektu slobodne zone, pristupnim putevima aerodromu. Sve planove i poslove koje smo započeli ćemo u narednom periodu i realizovati, nešto u ovoj, nešto u sljedećoj godini", rekao je Ćurić.

On je dodao da se priprema i nacrt budžeta grada za sljedeću godinu i da će sve obaveze koje je grad planirao u saradnji sa "Putevima Republike Srpske" biti uvrštene u taj dokument.

Ćorić i Ćurić su, osim lokacije budućeg aerodroma u Trebinju, obišli i radove na izgradnji velike obilaznice - naselje Gorica, zapadnu obilaznicu i lokalitet buduće slobodne zone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana