Ćorić: Gradski menadžer u Bijeljini mora biti nestranačka ličnost

Srna
Ćorić: Gradski menadžer u Bijeljini mora biti nestranačka ličnost

Bijeljina - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić smatra da ideja o uvođenju funkcije gradskog menadžera ima određene pozitivne aspekte, ali samo ukoliko bude riječ o profesionalcu, a ne stranačkom kadru.

Komentarišući najavu gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića o uvođenju funkcije gradskog menadžera, Ćorić je rekao da sama ideja ima smisla samo ukoliko bude sprovedena dosljedno, kao i da mu je drago što je gradonačelnik spreman da prepiše i usvoji pozitivne ideje bez obzira na to što one dolaze i od SNSD-a.


"Bijeljina, kao drugi najveći grad u Republici Srpskoj, treba da ima nekoga ko će isključivo biti posvećen pravilnom i profesionalnom rukovođenju i razvojnim projektima. Mi ćemo podržati ovu ideju, ali samo ukoliko bude riječ o osobi dokazanih ličnih i profesionalnih kvaliteta, istaknutom profesionalcu iz oblasti realnog sektora, koji zaista može donijeti pozitivne pomake", naveo je u saopštenju Ćorić, koji je i šef odborničkog kluba SNSD-a u gradskoj Skupštini.

On je naveo da je gradski menadžer funkcija koja odavno postoji u velikim gradovima u svijetu i regionu, kao i u Banjaluci, ali je izrazio bojazan da će ta funkcija, kao i sve rukovodeće pozicije u gradskoj administraciji u Bijeljini, biti politički obojena i data nekom podobnom kadru iz SDS-a ili PDP-a.

"Iskustvo nam, nažalost, govori da će gradski menadžer vjerovatno biti neko od stranačkog kadra SDS-a ili PDP-a koji se neće voditi interesima građana Bijeljine, nego će biti stranački pulen i poslušnik. To će obesmisliti funkciju gradskog menadžera i učiniti je nepotrebnom, pa čak i štetnom", upzorio je Ćorić.

On je rekao da je njegov stav to da u gradskoj upravi već postoji previše "kojekakvih" rukovodilaca, šefova, načelnika, savjetnika i slično.

"Vjerujem da taj stav dijeli i narod u Semberiji. Sigurno nam ne treba još jedna visoka plata koja će biti na teretu građana samo da bi se pred izbore žuhljebio neko od stranačkih aparatčikaž", kaže Ćorić.

Ćorić je zaključio da potrebe za gradskim menadžerom u Bijeljini ne bi ni bilo kada bi oni koji su izabrani i imenovani za najodgovornije funkcije u gradu bili odgovorni i radili posao u interesu svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana