Čordaš: Krajem ljeta biće riješeno stambeno pitanje 37 izbegličkih porodica u Zvorniku

SRNA
Foto: SRNA

ZVORNIK - Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš izrazio je danas u Zvorniku očekivanje da će stambena zgrada iz programa CEB dva u zvorničkom naselju Karakaj biti završena do kraja ljeta, u koju će useliti 37 porodica.

Čordaš je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, izjavio novinarima da je u ovu stambenu zgradu, čiju izgradnju finansira Vlada Republike Srpske, uloženo dva miliona KM, dok je za opremanje zgrade za korisnike alternativnog smještaja predviđeno 120.000 KM.

On je dodao da je i grad Zvornik učestvova sa značajnim sredstvima.

Čordaš je najavio da će za desetak dana biti raspisan javni poziv za gradove i opštine koje su za ovu godinu prošle na Vladi Republike Srpske, među kojima je i grad Zvornik, za nastavak rješavanja stambenog zbrinjavanja lica iz alternativnog smještaja.

Ističući da će grad Zvornik pripremiti projekte za ovu namjenu, Čordaš je naveo da Republički sekretarijat sa gradom Zvornikom ima izuzetnu saradnju na planu stambenog zbrinjavanja i rješavanja populacije iz alternativnih smještaja.

Čordaš je naglasio da Republički sekretarijat ima redovne aktivnosti kao što su održivi povratak.

Gradonačelnik Stevanović izjavio je da je izgradnja ovog stambenog objekta ugovorena na vrijeme, da neće biti dodatnih poskupljenja zbog povećanja cijena građevinskog materijala, te da će biti završena krajem ljeta, dok se, nakon opremanje, očekuje useljenje potencijalnih korisnika.

Ističući da će potreba za ovakvim stanovima biti i nakon useljavanje ovog objekta, Stevanović kaže da će grad Zvornik, zajedno sa Republičkim sekretarijatom i direktorom Čordašem, nastojati da kandiduje izgradnju još jednog objekta na parceli koja je ostavljena pored postojećeg.

Stevanović je potvrdio da će, nakon useljenja ovih 37 porodica, ostati da se u narednom periodu stambeno obezbjedi još oko 25 porodica.

Stevanović i Čordaš su posjetili stambeni objekat koji se gradi u Karakaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana