Članovi UDDK Gacko pokazali humanost u Beogradu i Nevesinju

Miloš Vasiljević
Foto: GS

GACKO - Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Gacko (UDDK) proteklih dana odazvali su se na dvije velike akcije u Beogradu , odnosno Nevesinju, gdje su darivali najdragocjenije kapi tečnosti i to 30 doza.

U avgustu su učestvovali na više akcija, naglašava to za "Glas Srpske" predsjednik udruženja Miroslav Hrgo Vuković.  Po broju doza izdvojio je posjetu crnogorskoj opštini Plužine, a krv su darivali i u Mostaru.

-  Avgust je tradiconalno pun akcija, tako je bilo i ove godine. Tu smo uvijek na usluzi svim transfuziološkim službama  kada god zatreba. U Nevesinju smo imali veliku akciju juče, prije toga i u beogradskoj opštini Čukarica za potrebe tranfuzije Vojnomedicinske akademcije. U Plužinama smo dali 77 doza, što je ozbiljan broj doza - rekao je Vuković.

Dodaje da je njihova misija humanost i solidarnost, a UDDK "Gacko"je iz godine u godinu sve brojniji. Osim redovnih akcija u Hercegovini, u septembru imaju zakazane i van naše zemlje.

- Mnogo je akcija na koje imamo pozive, a trudimo da se odazovemo na većinu akcija. Već početkom septembra smo u Jagodini, a biće ih još najmanje  četiri – pet u septembru - rekao je Vuković.

Članovi UDDK " Gacko", kojih ima oko 300 ove godine darivali su već oko 500 doza krvi i na tome ne žele da stanu. Jedna doza nekada znače  tri spasena života, što govori da su na ispitu humanosti položili ispit. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana