Članovi srbačkog Udruženja “Izvor” putovanje u Crnu Goru: Besplatno ljetovanje za 30 djece

D. J.
Članovi srbačkog Udruženja “Izvor” putovanje u Crnu Goru: Besplatno ljetovanje za 30 djece

SRBAC - Djeca sa poteškoćama u razvoju iz srbačkog udruženja “Izvor”, njih 30 u pratnji roditelja, prvi put će ove godine organizovano otputovati na ljetovanje u Crnu Goru.

Predsjednica udruženja Mira Tatić kaže da će mališani boraviti u Igalu od 31. jula do 7. avgusta, u Institutu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Simo Milošević”, gdje će imati obezbijeđen besplatan smještaj i hranu.

- Sredstva prikupljamo već nekoliko mjeseci od raznih donacija a najviše su nam pomogli Vlada Republike Srpske, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Savez “Menerali”,  opština Srbac i mještani Mile Rakić iz Bajinaca, Dragan Tatomir i Zoran Dabić iz Srpca koji svakog mjeseca uplaćuju određena sredstva za pomoć našem udruženju. Do sada smo prikupili oko 12.000 KM - rekla je Tatić i dodala da će djeci na usluzi 24 sata biti dostupno medicinsko osoblje instituta.

U prostorijama “Izvora” se trenutno odvijaju terapije, kreativne radionice i druga društvena dešavanja, a ove aktivnosti će trajati do 29. juna. Tokom ljetnog raspusta objekat će biti okrečen i  uređen kako bi u septembru bio spreman za početak nove školske godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana