Članovi Rukometnog kluba Kaluđer u humanoj misiji: Pečenice i paketi za radosniji Božić

J. K.
Članovi Rukometnog kluba Kaluđer u humanoj misiji: Pečenice i paketi za radosniji Božić

BANjALUKA - Članovi Rukometnog kluba Kaluđer iz Banjaluke i ove godine odlučili su da uljepšaju božićne praznike najugroženijim porodicama sa područja grada, kojima su uz pakete sa osnovnim životnim namirnicama darovali i pečenice.

Ovi humanitarci četvrtu godinu zaredom nastavljaju neumorno da pomažu onima kojima je pomoć plemenitih ljudi prijeko potrebna.

- U okviru već tradicionalne humanitarne akcije “Daruj za Božić” juče smo obradovali 21 porodicu na području grada Banjaluka i tom prilikom im uručili pakete u vrijednosti od oko 250 maraka. Svakoj porodici smo uz paket darovali i pečenicu - poručili su iz Kaluđera.

Dodali su da im je posebno drago što su uspjeli svima uručiti pečenice, da bi najradosniji hrišćanski praznik dočekali kako dolikuje.

- Osim porodica uručili smo i pomoć Udruženju građana “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke, kao i Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” - kazali su u RK Kaluđer.

U humanoj misiji tokom cijele godine članovi ovog kluba ističu da posebno pred vjerske praznike nastoje da obraduju i pomognu socijalno-ugroženim sugrađanima i na taj način im poruče da nisu sami.

- Zadovoljni smo jer smo uspjeli da prikupimo više od 10.000 maraka i nadamo se da ćemo ovakve humanitarne akcije sprovoditi još mnogo godina - poručili su iz Kaluđera i zahvalili svim humanistima koji su se odazvali njihovom pozivu da zajedno uljepšaju praznike onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana