CKUD "Lepa Radić": Orden Njegoša trećeg reda obavezuje na još bolji rad

Srna
Foto: CKUD/ "Lepa Radić"

GRADIŠKA - Predsjednik Centralnog kulturno-umjetničkog društva /CKUD/ "Lepa Radić" iz Gradiške Davor Simišić izjavio je Srni da je Orden Njegoša trećeg reda kojim je ovo društvo povodom Dana Republike - 9. janaura odlikovao predsjednik Milorad Dodik, izuzetna čast, ali i obaveza da se postižu još bolji rezultati.

Simišić je napomenuo da su i sva dosadašnja priznanja bila potvrda dobrog rada ovog društva.

On je istako da, osim 70 godina postojanja i činjenice da su sa 650 članova najbrojnije društvo u Republici Srpskoj, CKUD "Lepa Radić" izdavajaju dobar pedagoški rad i briga za očuvanje heroine po kojoj i nose ime.

Simišić je naveo da su do sada realizovali brojne projekte, te da je u ovoj godini planirano opremanje garderobe CKUD i još mnoge aktivnosti.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je povodom Dana Republike - 9. januara odlikovao zaslužne građane i institucije.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana