Čišćenje kanalizacije u Gradiškoj poslije 40 godina

M. V.
Čišćenje kanalizacije u Gradiškoj poslije 40 godina

Gradiška - Zahvaljujući donaciji Vlade RS od 1,5 miliona maraka Komunalno preduzeće “Vodovod” iz Gradiške započelo je temeljno snimanje i čišćenje kanalizacione mreže u ovom gradu.

U ovom preduzeću navode da je ovaj posao od velike važnosti za dalju sanaciju kanalizacionih vodova, s obzirom na to da nisu čišćeni više od 40 godina. Direktor “Vodovoda” Sandro Zeničanin je istakao da je veći dio kanalizacionih instalacija zapušten i oštećen te naglasio da je planirano da snimanje i čišćenje kanalizacione mreže u dužini od 30 kilometara bude završeno do kraja ljeta.

Prema njegovim riječima, u naredne četiri godine u planu je izgradnja kanalizacione mreže kojom će biti obuhvaćeno višestruko veće područje od sadašnjeg, izgradnja prečistača za fekalije u Mačkovcu i zaštita izvora pitke vode u Žeravici.

- Njemačka Razvojna banka nam je obezbijedila donaciju od 21 milion KM, a Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove (SEKO) donaciju od osam miliona maraka plus Vlada RS 1,5 miliona KM. Ovim donacijama, te računajući na pomoć Gradske uprave i vlastita sredstva, sigurni smo da ćemo uraditi planirane kapitalne poslove - istakao je Zeničanin.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana