Cicović: Festival "Licidersko srce" u funkciji očuvanja identiteta

Srna
Cicović: Festival "Licidersko srce" u funkciji očuvanja identiteta

VIŠEGRAD - Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović izjavio je da je festival "Licidersko srce", koji se večeras održava u Andrićgradu, u funkciji očuvanja identiteta, kulture, tradicije i običaja, te da zauzima posebno mjesto u programu rada ovog predstavništva.

-Učešće djece od osam do 16 godina na ovom festivalu garancija je da smo na pravom putu, da gradimo prave temelje, identitetske, i da ćemo sigurno na najljepši način sačuvati našu kulturu i tradiciju, a kada se ona razmjenjuje sa svim učesnicima, to je garancija da ćemo na pravi način predstaviti Republiku Srpsku i pokazati da je to adresa u koju treba dolaziti i da širimo ljubav, gradimo mir, stabilnost i budućnost - rekao je Cicović.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da festival ima veliki značaj, jer postoji 13 godina, a za to vrijeme učesnici koji su ranije dolazili stvorili su sliku o Republici Srpskoj.

-Velika zahvalnost Cicoviću i načelniku opštine Mladenu Đureviću što su istrajali svih 13 godina da mladi iz cijelog svijeta dolaze u Republiku Srpsku i da budu naši najbolji ambasadori - istakao je Šulić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je učesnike festivala "Licidersko srce", poželjevši im ugodan boravak u Višegradu.

Đurević je istakao da je ovo lijep događaj ne samo za Višegrad nego i za Republiku Srpsku, ističući da će ovaj festival opstati i sigurno iz godine u godinu biti sve bolji.

-Ove godine imamo veliki broj gostiju i prilika je da zahvalim Vladi Republike Srpske, Ministarstvu trgovine i turizma, kao i Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji na velikoj pomoći da bi ovaj festival opstao, a svakako zahvalnost i Andrićgradu - rekao je Đurević.

Član Organizacionog odbora festivala Ivana Cvetković rekla je da je veoma važno kada prvi čovjek grada sačeka učesnike i poželi im dobrodošlicu.

-To je osjećaj srdačnosti, dobrodošlice, a taj osjećaj je zaista takav kada je u pitanju Višegrad. Festival se ove godine održava po 16. put, a po 13. put u Višegradu, odnosno u Republici Srpskoj i svaki put je sve veće zadovoljstvo sarađivati ovdje jer svi ponesu najljepše utiske - istakla je Cvetkovićeva.

Učesnik festivala Linda Anatova iz Češke rekla je da je ovo prelijep festival na kojem učestvuju i odakle nose najljepše uspomene.

Nakon prijema, ulicama Višegrada biće održan svečani defile, nakon čega će koncert biti održan u Andrićgradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana