Česmovača stiže u 400 domaćinstava rogatičke mjesne zajednice Stjenice

S. M.
Česmovača stiže u 400 domaćinstava rogatičke mjesne zajednice Stjenice

Rogatica - Na radost mještana rogatičke mjesne zajednice Stjenice gradnja vodovoda, za kojeg u ovoj opštini kažu da je investicija vijeka, napreduje po planu, a do kraja godine česmovača bi trebalo da potekne u velikom broju domaćinstava

Zahvaljujući projektu vrijednom 4,5 miliona maraka, voda će stići do više od 400 kuća. Riječ je o projektu u koji je uključena i opština Sokolac, a vodu će dobiti 17 sela i 21 zaselak u Stjenicama, te tri sela i pet zaselaka u Sokocu.

- Veliki dio radova je urađen i do kraja godine voda bi trebalo da potekne u mnogim domaćinstvima ovih od pamtivijeka bezvodnih krajeva u kojima je žeđ mještana i njihove stoke gašena iz bunara - kazala je projekt menadžer na ovom infrastrukturnom objektu Danka Sokolović.

U okviru prve faze radova izgrađen je, između ostalog, bazen na brdu Vitanj, druga faza za koju se obavljaju intenzivne pripreme predviđa gradnju cjevovoda, dok u trećoj, najvjerovatnije dogodine, treba da bude urađen bazen u selu Vrbarje kapaciteta 50 metara kubnih. Novac za realizaciju ovog projekta obezbjeđuju se "u hodu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana