Centralna banka BiH: U decembru konferencija "Ekonomista: svijet u 2022."

Srna
Foto: gs

SARAJEVO- Centralna banka BiH kao institucija partner najavljuje konferenciju "Ekonomista: svijet u 2022", koja će biti održana 9. decembra u Sarajevu.

Cilj konferencije je da se konstruktivnim dijalogom između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, daju analize i pogledi na privredni i politički ambijent, investicionu klimu, kao i na razvoj društva u cijelosti.

"Kroz panel-diskusije biće traženi odgovori na pitanja koji nas izazovi očekuju u 2022, na koji način će se svjetska i ekonomija BiH oporaviti od posljedica globalne pandemije virusa korona i kakve su ekonomske perspektive zemlje", navode iz Centralne banke.

Konferenciju organizuje kompanija "Kolor medija komjunikejšn", u saradnji sa Centralnom bankom, te uz podršku britanske Ambasade i Delegacije EU u BiH, a okupiće vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija, kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH.

Događaj, koji će otvoriti guverner Centralne banke Senad Softić, sumiraće tekuću godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu BiH i otvoriti pitanja od značaja u narednoj godini.

Na konferenciji će biti promovisan prestižni britanski magazin "Ekonomist", koji pokreće svoje godišnje izdanje prvi put i u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana