Centar za posjetioce “Pecka”: Zajedničkim snagama štite prirodu i razvijaju turizam

J. K.
Centar za posjetioce “Pecka”: Zajedničkim snagama štite prirodu i razvijaju turizam

MRKONjIĆ GRAD - Šume nisu samo fabrike za proizvodnju drvne sirovine, one nam obezbjeđuju vodu i vazduh, štite nas od erozija, bujica, poplava, a imaju socijalno i estetsko značenje za čovjeka.

Rečeno je ovo juče u “Pecki” povodom Svjetskog dana šuma i završetka projekta razvoja destinacije Dinarika. 

Predsjednik asocijacije “Greenways” i upravnik Centra za posjetioce “Pecka” Boro Marić rekao je za “Glas Srpske” da su povodom Svjetskog dana šuma u novozaštićenom Spomeniku prirode “Vrela Sane”, u saradnji sa “Šumama RS” i šumskim gazdinstvom iz Mrkonjić Grada i Ribnika potpisali sporazum o zajedničkoj saradnji.

- Simbolično smo sa gimnazijalcima iz Mrkonjić Grada organizovali sadnju drveća i uređenje centra “Pecka” - rekao je Marić.

Juče je završen i projekat finansiran kroz program “EU4Bussines“, “Zelena destinacija” u gornjem toku rijeka Sane i Plive, a prema riječima Marića sa predstavnicima domaćinstava i firmi koji se bave ugostiteljstvom i turizmom potpisan je Memorandum o saradnji na zajedničkom djelovanju na području Dinarike.

Menadžer projekta “EU4Bussines“ Nataša Arežina kaže da je ovo prvi projekat EU koji implementira opština Mrkonjić Grad, a njegova vrijednost je veća od 240.000 evra. Dodala je da iza ovog projekta ostaje infrastruktura i set digitalnih alata poput platformi koje će poslužiti za marketing i onlajn prodaju proizvoda koji budu u Dinarici.

Načelnik Mrkonjić Grada, Dragan Vođević kaže da je ovo značajan projekat koji su podržavali od samog početka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana