Centar srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca: Male maturante upoznaju sa zanimanjima

D. J.
Centar srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca: Male maturante upoznaju sa zanimanjima

SRBAC - Centar srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca u školskoj 2023/2024. godini planira upisati 108 učenika u pet odjeljenja, prema planu upisa koji je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predviđen je upis 16 učenika u opšti smjer gimnazije, po 12 učenika u zanimanja bravar-zavarivač i mehaničar mehatronike, pneumatike i hidraulike, 24 učenika za zanimanje carinski tehničar, 20 za trgovce i po 12 učenika za zanimanja konobar i kuvar.

- U toku aprila sprovodićemo aktivnosti u vezi s profesionalnom orijentacijom i informisanjem učenika srednjih i osnovnih škola. Naša stručna služba učenicima devetih razreda prezentovaće informacije o uslovima upisa, a osim učenika i nastavnika, sastancima bi trebalo da prisustvuju i roditelji kako bi sve eventualne dileme odmah bile riješene - rekao je direktor škole Milenko Živanić.

On dodaje da će se organizovati i Dan otvorenih vrata 28. aprila u srednjoškolskom centru na kojem će osnovci prisustvovati edukativnom programu koga će organizovati učenici srednje škole, a nakon toga će profesori upoznati učenike s obrazovnim profilima koje nudi škola i detaljnim informacijama o mogućnostima zaposlenja, nastavka školovanja i slično.

- Očekujemo brojne sugestije i primjedbe i nadamo se da ćemo zajedničkim naporima ispoštovati strategiju demografskog razvoja opštine Srbac i nastojanje da učenici upišu našu školu kako bi doprinijeli sveopštem napretku i progresu naše zajednice - rekao je Živanić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana