Čelinac: Toplana naplaćuje grijanje mimo sezone

D.B.
Čelinac: Toplana naplaćuje grijanje mimo sezone

BANjALUKA - Iako je stanovnicima Čelinca bilo obećano da zbog kašnjenja isporuke toplotne energije na početku sezone računi za maj neće biti naplaćeni, od preduzeća "Gradsko grijanje" dobili su obavještenje da će ipak morati platiti, jer je sezona produžena zbog hladnih dana.

To je izazvalo revolt Čelinčana, koji kažu da se osjećaju prevarenim jer do sada nikada grijanje mimo završetka sezone, odnosno 1. aprila, nije naplaćivano. Prema riječima jednog od stanovnika korisnicima gradske toplane je u novembru prošle godine obećano da će u maju biti oslobođeni plaćanja zbog kašnjenja sa isporukom toplotne energije na početku sezone.

- Posljednja informacija koju smo dobili od gradske toplane jeste da će nam grijanje, koje su zbog nižih temperatura puštali i u aprilu, mimo sezone, što ranije nikad nisu fakturisali, naplatiti u maju- rekao je jedan stanovnik koji nije želio da mu objavimo ime.

Da će račun za maj biti naplaćen, ali u manjem iznosu, potvrdio je i direktor preduzeća "Gradsko grijanje" Čelinac Milan Tepić.

On je kratko dodao da će iznos biti umanjen za onoliko dana koliko građanima nisu isporučivali toplotnu energiju.

Iako sezona grijanja počinje 15. oktobra, isporuka toplotne energije počela je u drugoj polovini novembra prošle godine, i to zbog, kako je tada navedeno kapitalnog remonta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana