Čelinac: Služena liturgija i položeni vijenci poginulim borcima

Srna
Čelinac: Služena liturgija i položeni vijenci poginulim borcima

ČELINAC - Čelinac danas proslavlja Dan opštine i krsnu slavu Sabor Svetog arhangela Gavrila, pa je tim povodom služena Sveta liturgija i položeni su vijenci u spomen-kapeli za 220 poginulih boraca.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Dalibor Vujičić rekao je da ne smiju biti zaboravljeni lik i djelo boraca koji su život dali za Krst časni, slobodu zlatnu i Republiku Srpsku.

“Naša je obaveza prema poginulim borcima da nastavimo da činimo boljom Republiku Srpsku, jer onome ko ne vidi svoju prošlost, piše se loša budućnost. Republika Srpska je svetinja koju moramo čuvati. U odbrambeno-otadžbinskom ratu smo bili jedinstveni i složni, a tu slogu moramo pokazati i u današnje vrijeme”, istakao je Vujičić.

Starješina čelinačke parohije protojerej Radivoje Vujanić rekao je da se danas prisjećaju hrabrosti stradalih, ali i zavjetuju da ih prošlost neće paralisati.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković uputio je čestitku svim građanima povodom Dana opštine.

“Koristim ovu priliku da svim našim građanima čestitam Dan opštine, da onima koji slave Svetog arhangela Gavrila čestitam slavu i zaželim da iduće godine cjelokupna atmosfera bude drugačija, da budemo slobodni od svih briga i problema i da organizujemo sve ono što na neki način ukrašava ove ljetnje dane u Čelincu”, poručio je Zeljković.

Vijence su u spomen-kapeli položili predstavnici opštine, Boračke organizacije i porodice poginulih boraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana