Čelinac: Počela nova školska godina, načelnik tradicionalno sa prvačićima

G.S.
Čelinac: Počela nova školska godina, načelnik tradicionalno sa prvačićima

ČELINAC - Školsko zvono jutros je u svim školama na području Čelinca označilo početak nove školske godine.

Nova znanja i obaveze, stari i novi drugari, nastavnici i učiteljice dočekali su svoje đake, pa i one najmlađe, koji su u pratnji roditelja po prvi put sjeli u školske klupe. Oni su svoju radost danas podijelili i sa rukovodstvom lokalne zajednice koje već tradicionalno na ovaj dan dolazi da im poželi srećan početak škole i tom prilikom uruči simbolične poklone.

Centralnu osnovnu školu „Miloš Dujić" u Čelincu i područno odjeljenje u Opsječkom posjetio je načelnik opštine Vlado Gligorić.

 

Načelnik je poželio prvačićima srećan polazak u školu, te iskoristio priliku da svim školarcima, prosvjetnim radnicima i zaposlenima u školstvu poželi dobro zdravlje i mnogo uspjeha u novoj školskoj godini.

„Kao predstavnici lokalne zajednice trudimo se da u saradnji sa resornim ministasrtvom obezbijedimo sve što je neophodno za nastavni proces, počevši od materijalno-tehničkih uslova u objektima, ali i svega ostalog potrebnog tokom jedne školske godine", rekao je Gligorić i dodao da je privedena kraju i gradnja novog školskog igrališta kod centralne osnovne škole u Čelincu.

 

Za naredni period načelnik najavljuje nastavak vanjskog uređenja škole i niz drugih aktivnosti.

„Naravno, to se ne odnosi samo na školu „Miloš Dujić", već i na škole u Jošavci i Ukrini, kao i na područna odjeljenja", naglasio je Gligorić.

Sa đacima u školi „dr Mladen Stojanović" u Jošavki družila se zamjenik načelnika Milijana Topić, dok je đake u školi „Novak Pivašević" u Dubravi Staroj posjetio predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović.

U školskoj 2024/25. godini, u prvi razred Osnovne škole „Miloš Dujić" u Čelincu upisan je 91 učenik, od čega 75 u centralnoj školi, 13 u područnom odjeljenju u Opsječkom, jedno u Miloševu i dva u Popovcu.

 

U prvi razred Osnovne škole „dr Mladen Stojanović" u Jošavci upisano je 28 učenika, od čega u centralnoj školi 12, u područnom odjeljenju u Branešcima šest, Crnom Vrhu i Kamenici po tri, te u Brezičanima i Jošavci Gornjoj  po dva učenika.

Prvi razred školske 2024/25. godine u školi „Novak Pivašević" pohađaće 14 učenika, od čega osam u centralnoj školi, dva u Šnjegotini Srednjoj, jedan u Šnjegotini Donjoj i tri učenika u Šnjegotini Velikoj.

Srednja škola

Ove godine u prvi razred Srednjoškolskog centra „Čelinac" upisana su 102 učenika za sljedeća zanimanja: medicinski tehničar (32), ekonomski tehničar (28), tehničar računarstva i programiranja (18) i tehničar cnc tehnologija (24).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana