Čelinac: Dvoje novozaraženih, produžene mjere zabrane

Srna
Čelinac: Dvoje novozaraženih, produžene mjere zabrane

ČELINAC - U Čelincu su potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom korona, čime je ukupan broj oboljelih povećan na šest, rekao je danas Srni načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

Riječ je o dva muškarca, jednom mlađe i drugom starije životne dobi.

“Pacijent mlađe životne dobi smješten je u studentski centar žNikola Teslaž, dok je drugi pacijent s obzirom na starosnu dob smješten na odjeljenje pulmologije Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske”, istakao je Zeljković i dodao da je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 207 osoba, dok su tri lica izliječena.

Zeljković, koji je i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije, donio je zaključak kojim su uvedene zabrane i ograničenja produžavaju do 28. aprila.

On je pozvao sugrađane da zadrže disciplinu i istraju u sprovođenju mjera i preporuka, kako se sa dolaskom toplijeg vremena ne bi pogoršala epidemiološka situacija, koja je, prema njegovim riječima, još pod kontrolom.

Zabranjena je prodaja pomoću aparata za samoposluživanje (automata za kafu i ostale napitke) instalisanih na javnim površinama, benzinskim i plinskim stanicama.

Tokom proteklog vikenda u Čelincu nije bilo kršenja policijskog časa, niti mjera izolacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana