Buzar: 83 migranta u Lipi u preventivnoj izolaciji

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Ukupno 83 migranta, koja su iz Bihaća premještena u kamp u srpskom selu Lipa, nakon prolaska medicinske trijaže smještena su u prostor preventivne izolacije zbog mjera predostrožnosti i kontrole zdravstveno-epidemiološke situacije, rekao je Srni zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Mirsad Buzar.

Buzar je rekao da su migrantima u šatorskom naselju Lipa odmah obavljeni medicinski pregledi i obezbijeđeni dostojanstven smještaj i životne neophodnosti.

On je podsjetio da su u privremeno šatorsko naselje na lokalitetu Lipa kod Bihaća izmještena 83 migranta iz napuštenih i devastiranih objekata iz centra grada.

Buzar je istakao da su u ovoj grupi migranata pronašli i tri maloljetnika bez pratnje, zbog čega su odmah uključili i nadležni Centar za socijalni rad Bihać, s ciljem određivanja staratelja i njihove zaštite.

"Naši inspektori su izvršili kontrolu u šest napuštenih i devastiranih objekata u centru Bihaća, u kojima smo zatekli 83 migranta", rekao je Buzar.

Služba za poslove sa strancima juče je saopštila da će u narednom periodu intenzivirati sprovođenje operativnih aktivnosti u užem području grada Bihaća, te će se izmiještanje migranata sprovoditi u skladu sa raspoloživim smještajnim kapacitetima u privremenom šatorskom naselju u srpskom selu Lipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana