Budžetski suficit opštine Čelina 25.000 KM

Srna
Budžetski suficit opštine Čelina 25.000 KM

Čelinac - Odbornici Skupštine opštine /SO/ Čelinac usvojili su izvještaj o ostvarenju budžeta i utrošku sredstava tekuće budžetske rezerve za 2016. godinu u iznosu od 25.000 KM.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je poslije jučerašnje sjednice da je u prošloj godini ostvaren skroman suficit u budžetu i da će ta sredstva biti usmjerena na otplatu dugova iz ranijeg perioda.


"Došlo je do povećanja prihoda od PDV-a i poreza na lična primanja, kao i uvećanja prihoda od prodatih šumskih drvnih sortimenata", naveo je Zeljković.

Odbornici su pozitivnim ocijenili izvještaj preduzeća "Gradsko grijanje" i pohvalili napore radnika da sistem učine održivim tokom zimskog perioda, iako su bili suočeni sa brojnim problemima, zbog zastarjelosti sistema.

Zeljković je rekao da je prošle godine remontovan kotao za grijanje i da će se u narednom periodu ići i u remont mreže, da ne bi dolazilo do gubitaka u distribuciji.

Odluka o izmjeni regulacionog plana centra Čelinca za izgradnju crkvene ograde je povučena sa dnevnog reda, uz zaključak da se zbog primjedbi produži javni uvid u ovaj plan, da bi građani mogli dati dodatno mišljenje i sugestije.

Skupština je za direktora Razvojne agencije Čelinac imenovala Aleksandra Brankovića, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom periodu.

Odbornici su usvojili i informaciju o stanju u oblasti saobraćaja uz pet zaključaka kojim će se od preduzeća "Putevi Republike Srpske" tražiti da povedu više računa o održavanju regionalnih puteva, prvenstveno saobraćajnoj signalizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana