Bronzanu medalju Miloš Mijić donio u Vlasenicu

Srna

Vlasenica - Gimnazijalac iz Vlasenice Miloš Mijić osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju na takmičenju iz geografije koje je održano u Novom Sadu, uz učešće oko 500 takmičara.

Osvajač bronzane medalje Miloš Mijić rekao je Srni da je konkurencija bila jaka, a pitanja veoma teška.

"Plasirao sam se na nacionalnu geografsku olimpijadu, koja će se održati u Radalj banji kod Malog Zvornika. Nastojaću da se dobro pripremim i da ostvarim što bolji rezultat", rekao je Mijić.

On će narednog mjeseca učestvovati i na republičkom takmičenju iz srpskog jezika, koje će se sredinom aprila održati u Milićima.

Profesor geografije u Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Milorad Vlačić" u Vlasenici Dragan Ilić danas je rekao da je škola iz Vlasenice ove godine sa četiri takmičara prvi put učestvovala na tom takmičenju, te da je Mijić ovim uspjehom izborio plasman na prvenstvo Srbije.

"Za našu nauku to je najvažnije takmičenje u ovom dijelu Evrope. Radi se o ciklusu takmičenja za nacionalnu olimpijadu, sa kojih će najuspješniji ići na Balkanijadu, a potom na Međunarodnu olimpijadu. U Novom Sadu u subotu, 19. marta, učestvovali su učenici vojvođanskih škola i naše škole, kao jedine iz Republike Srpske, a u BiH ovo takmičenje još ne postoji", rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana