Brojne manifestacije od 20. juna do kraja jula u okviru "Petrovdanskih dana"

Srna
Foto: SRNA

NOVI GRAD - U Novom Gradu će od 20. juna do 31. jula biti održano 18 manifestacija u okviru "Petrovdanskih dana" kojima se obilježavaju Dan i krsna slava opštine - Petrovdan.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da je danas održan prvi sastanak organizacionog odbora za pripremu ovog programa. "Osim lokalne uprave, u organizaciji kulturnih i sportskih manifestacija učestvuju opštinska preduzeća i ustanove.

Opština Novi Grad je u budžetu za ovu godinu za sufinansiranje manifestacija planirala 40.000 KM", rekao je Lukač koji je predsjednik organizacionog odbora. Prema njegovim riječima, planirano je da 20. juna počne Vidovdansko-petrovdanski turnir u malom fudbalu, prva manifestacija u sklopu "Petrovdanskih dana".

"Organizatori do 3. juna treba da dostave precizan plan manifestacija, a nakon toga će organizacioni odbor sačini kalendar dešavanja", naveo je Lukač.

Lukač kaže da su ove godine uvedene i neke novine, te da je planirano da svečana akademija povodom Dana opštine, umjesto u amfiteatru, bude održana na Trgu Mladena Oljače. On je najavio da će nakon "Petrovdanskih dana" u Novom Gradu biti organizovane brojne kulturne i sportske manifestacije i tokom avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana