Brod: Pijačari najavljuju štrajk

M. L.
Brod: Pijačari najavljuju štrajk

Brod - Nova Gradska pijaca u Brodu juče je i zvanično otvorena nakon bure koja se podigla zbog njenog preseljenja, a svega petnaestak prodavaca preselio je na novu lokaciju, dok ostali najavljuju štrajk.

Rekao je ovo juče predsjednik Udruženja privrednika "Brod" Đorđe Maksimović.

- Naši štandovi na staroj lokaciju su zapečaćeni, nemamo pristupa ni tezgama ni robi koja je tamo ostala. Ljudi su izrevoltirani, hoće da stupe u štrajk - rekao je Maksimović i dodao da su zatražili sastanak sa lokalnim vlastima, ali da ih niko nije primio.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da je odluku o preseljenju pijace na novu lokaciju donijela Skupština opštine 2010. godine i da ona mora biti ispoštovana.

- Opštinska uprava ima obavezu da u punom kapacitetu stavi u funkciju novi, savremeni objekat izgrađen kreditnim sredstvima opštine Brod - rekao je Jovičić.

On je naglasio da prednost prilikom zakupa lokacija na novoj pijaci imaju zakupci sa prostora bivše pijace.

Prodavci nisu željeli da presele štandove na novu pijacu tvrdeći da je ona nedovršena, neuslovna i napravljena na smetljištu. U koordinaciji sa MUP-om RS, u srijedu je do kasnih časova vršena asistencija Komunalnom preduzeću i inspekcijskim organima u sprovođenju odluke Skupštine opštine. Cijeli proces je prošao bez incidenata.                                                                                              

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana