Brod: Parastos za stradale borce i logoraše iz Tuleka

Srna
Brod: Parastos za stradale borce i logoraše iz Tuleka

BROD - U mjesnoj zajednici Tulek kod Broda danas je služen parastos za pet srpskih boraca i četiri logoraša koji su živote izgubili tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Tokom proteklog rata iz Tuleka je poginulo pet srpskih boraca - Dušan Stojić, Dragan Udovičić, Radovan Radovanović, Zlatko Ivanović i Sreto Pavičić.

Za vrijeme okupacije Broda živote u logorima izgubili su civili Dragan Stojković, Dušanka Bardak, Branko Bardak i Zdravko Duronja.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije iz Broda Zoran Vidić istakao je da je na današnji dan prije 75 godina pobijeđen fašizam, ali nažalost nije uništen u potpunosti.

- Fašizam negdje stalno čeka, ali našom slogom, zajedništvom i pravilnim odnosom prema borcima i žrtvama rata, bićemo sigurniji da se možemo braniti od bilo kojeg neprijatelja - rekao je Vidić, koji je istakao važnost sjećanja na poginule Srbe u oslobodilačkim ratovima.

Parastosu su prisustvovali i vijence položili na spomen-obilježje članovi porodica poginulih, predstavnici Boračke organizacije, opštine Brod i drugi.

Zbog epidemije virusa korona izostalo je masovnije okupljanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana