Brod: Najavljena pomoć u nabavci komunalnog vozila

Srna
Brod: Najavljena pomoć u nabavci komunalnog vozila

BANjALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić u razgovoru sa načelnikom opštine Brod Ilijom Jovičićem izrazila je spremnost da Ministarstvo, putem Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske, pomogne ovoj opštini u nabavci komunalnog vozila za odvoz smeća.

Jovičić je na današnjem sastanku u Banjaluci obavijestio Golićevu da je, radi ekonomičnijeg poslovanja i efikasnijeg pružanja usluga građanima, spajanjem izvršeno restrukturisanje komunalnih preduzeća u Brodu, saopšteno je iz resornog ministarstva i naglašeno da je Golićeva pozdravila ovaj postupak.

Na sastanku je razgovarano i o građevinskim dozvolama za izgradnju dvije kružne raskrsnice u Brodu i dijela vodovoda u naseljima između opština Brod i Derventa, za čije izdavanje je nadležno Ministarstvo.

Golićeva je naglasila da će dozvole biti izdate u najkraćem mogućem roku, čim u Ministarstvo bude dostavljena kompletna zakonom propisana dokumentacija.

Ministarstvo će opštini Brod pružiti neophodnu pomoć i u izradi prostorno-planske dokumentacije s ciljem planskog i održivog razvoja ove lokalne zajednice, navodi se u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana