“Brizbejnski lavovi” iz Banjaluke strastveni zaljubljenici u fudbal

Miloš Vasiljević
“Brizbejnski lavovi” iz Banjaluke strastveni zaljubljenici u fudbal

BANjALUKA - Grupa entuzijasta iz Banjaluke, zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu, duže od deceniju uživa u fudbalu stvarajući nova prijateljstva, ali i predstavljajući Srpsku u najboljem svjetlu, gdje god da se se pojave.

Ovi veterani, koji nastupaju pod imenom “Brizbejnski lavovi” ljeti treniraju u Karanovcu, a zimi u Saračici u balonu. Njihova najveća ljubav i strast je “petoparac” i zeleni tepih, gdje stiču prijateljstva, ali i pokazuju na sopstvenom primjeru da su godine samo broj.

Poznati banjalučki hirurg Milan Simatović, strastveni zaljubljenik u mali fudbal, dio je ove ekipe, a za “Glas” naglašava da su ovakva druženja nešto što nema cijenu te de fudbal spaja ljude. To se pokazalo i prije desetak dana, kada su učestvovali na jednom turniru u Švedskoj.

- Dobili smo poziv da učestvujemo na turniru u gradu Gislavedu od Dane Pušca, rodom iz Omarske, na šta smo se odazvali. Išlo nas je 12, tamo su nas bratski dočekali. Turnir je okupio osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. Stigli smo do finala, gdje smo izgubili na penale, od tamošnje ekipe koja se zove FK “Kozara” - kazao je Simatović, ponosno dodavši da je njihov golman Milan Suručić proglašen za najboljeg golmana turnira.

Simatović apostrofira da rezultat nije u prvom planu, ali da ipak, i kada su prijateljski susreti, ne žele pognute glave napustiti parket dvorane.

- Naša ekipa je šarolika. Od doktora, bivših policajaca i specijalaca, do upravnika pumpi. Važno da nosimo crne dresove, a da je na leđima našeg dresa oslikana Republika Srpska i dvoglavi orao - dodao je Simatović naglašavajući odličnu saradnju i sa veteranima iz zemlje, ali i regiona.

Podsjeća da su prije pet godina organizovali Međunarodni turnir u fudbalu na pomoćnom terenu Borca.

- Kada igramo na velikom stadionu, to obično bude na pola, jer je to otprilike taman mjera za nas veterane. Uz prva dva poluvremena i ono treće je i te kako važno, jer moramo biti tu jedni za druge i kada ne pikamo “bubamaru” - dodao je Simatović.

Fudbalski jezik je univerzalan, a kao ljekar zna koliko je sport, u ovom slučaju fudbal, važan.

- Sport je zdravlje. Ideš na čisti vazduh, trčiš, družiš se sa ljudima. Nema telefona, a ostvariš kontakte. Poenta fudbala je da spaja ljude, ali isto tako da se, kada smo na terenu, odlično osjećamo i svi se veoma dobro razumijemo - rekao je Simatović dodavši da na njihovim druženjima nema mjesta za politiku, grubosti, psovke.

Revanš

Milan Simatović naglašava da je gostovanje u Švedskoj nezaboravno iskustvo za njih te da je red da uskoro i oni dočekaju ljude sa našeg područja koji žive u Gislavedu, a pokazali su se kao odlični domaćini.

- Sada očekujemo da će njihova ekipa uskoro doći kod nas. Red je da pokažemo kakvi smo domaćini, jer ono što su oni nama tamo priredili zaslužuje svako poštovanje - rekao je Simatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana