Brčko: Resorna komisija da nađe rješenje za probleme u zdravstvu

Srna
Brčko: Resorna komisija da nađe rješenje za probleme u zdravstvu

BRČKO - Višesatna rasprava brčanskih poslanika na vanrednoj sjednici Skupštine distrikta o kadrovskoj opremljenosti Javne zdravstvene ustanove i nabavci dijagnostičke opreme okončana je zaključkom da Komisija za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu nađe rješenja za postojeće probleme u brčanskom zdravstvu.

Potpredsjedik Skupštine Ivo Filipović rekao je da će Komisija predložena rješenja dostaviti Skupštini koja će ih razmatrati u nastavku vanrednog zasjedanja koje će biti naknadno zakazano.

Direktor Javne zdravstvene ustanove /JZU/ "Zdravstveni centar Brčko" Nihad Šibonjić predložio je sinoć da kapitalni budžet, namijenjen ovoj ustanovi, bude u njenoj nadležnosti, jer ona vrši nabavku dijagnostičke opreme, a kako bi se ubrazala procedura koja, inače, obuhvata tri institucije.

On je napomenuo da je rukovodstvo JZU, nedavno održalo sastanak sa predstavnicima Vlade distrikta na kojem je dogovoreno da se postupak nabavke CT aparata ne prekida već da se izmijeni tehnička dokumentacija i povećaju karakteristike aparata.

Šibonjić je naglasio da je u JZU evidentan i nedostatak kadrova, jer u njoj rade stariji ljekari specijalisti, dok mlađi, nakon specijalizacije, odlaze u druge države.

"Jedino nam je sreća što i dalje imamo mladih doktora medicine na birou i na svakom konkursu ih se javi dovoljan broj", rekao je Šibonjić novinarima.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će rukovodstvo ustanove povući odluku o izmještanju Ginekologije na Odjeljenje pedijatrije, Šibonjić je rekao da se to neće desiti, te da je rješenje o izmještanju, u pisanom obliku, dostavljeno osoblju Ginekologije.

Šef Ginekologije Slavko Nikić juče je rekao novinarima da ginekološki konzilijum ne prihvata ponovno izmještanje ovog bolničkog odjeljena na Odjeljenje pedijatrije jer tamo nemaju uslova za rad.

On je poručio nadležnima da imaju najmanje pet drugih rješenja za smještaj pacijenata negativnih na virus korona, sa sumnjivim simptomima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana