Brčko: O rebalansu budžeta na sjednici 6. aprila

SRNA
Brčko: O rebalansu budžeta na sjednici 6. aprila

BRČKO - Skupština Brčko distrikta će na sjednici u srijedu, 6. aprila, razmatrati rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 27.855.000 KM, najavio je danas predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Milić je naveo da će rebalans budžeta prvi put biti razmatran po proceduri koja je predviđena za donošenje budžeta.

"U naredna dva mjeseca slijedi skupštinska rasprava o prijedlogu koji je došao iz Vlade distrikta. Imaćemo najmanje jednu javnu raspravu i mogućnost amandmanskog djelovanja. Tek potom ćemo imati mogućnost izjašnjenja o prijedlogu rebalansa budžeta", rekao je Milić novinarima.

Milić očekuje da će do srijede Skupštini biti dostavljeno mišljenje Ekonomsko-socijalnog savjeta o Nacrtu zakona o regulisanju cijena u distriktu da bi se taj nacrt zakona mogao razmatrati i usvajati u prvom čitanju na sjednici.

On je dodao da će se pred poslanicima, u drugom čitanju, naći i izmjene zakona o javnim preduzećima i zakona o pravnim licima, izvještaji javnih preduzeća, ustanova i drugih pravnih lica, saglasnosti koje daje Skupština na finansijske i druge akte pravnih lica, kao i niz informacija kojima poslanici ostvaruju svoje pravo na nadzor nad radom izvršne vlasti.

U dnevni red je uvršten i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt.

Na pripremnom sastanku za 23. redovnu sjednicu dogovoreno je i da 24. bude održana 27. aprila. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana