Brčko: Kineska ambasada donirala 4.000 maski

Srna
Brčko: Kineska ambasada donirala 4.000 maski

BRČKO - Komandantu Kriznog štaba i gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću danas je uručeno 4.000 maski koje je ovoj lokalnoj zajednici pripalo iz kontingenta pomoći koji je BiH donirala Narodna Republika Kina.

Donaciju je uručila ministar civinih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević koja je gradonačelniku Miliću prenijela pozdrave ambasadora Kine u BiH Đi Pinga i istakla da je ovo samo dio pomoći, a veće i značajnije količine uskoro bi trebalo da stignu u Brčko.

"Prije sedam dana u BiH stigao je prvi kontingent pomoći Narodne Republike Kine i iz tog kontingenta ove maske su pripale Brčko distriktu BiH. Ovo je samo početak, jer će uskoro stići još medicinskih sredstava iz Kine i o tome ćemo, kako bude stizalo, obavještavati javnost", navela je Gudeljevićeva.

Ukazavši na cjelokupan angažman Gudeljevićeve u vezi sa raspodjelom pomoći za Brčko, a koja stiže u Sarajevo, gradonačelnik Milić je zahvalio kineskoj Ambasadi na razmijevanju kada je riječ o pomoći za Brčko.

"Mi ćemo već naredne sedmice dobiti još jedan kontingent pomoći iz Narodne Republike Kine, koja je komercijalnog karaktera. I u toj nab avci imali smo ogromnu pomoć njegove ekselencije ambasadora Đi Pinga, s toga izražavamo zahvalnost Kini za sav njihov angažman u vrijeme pandemije virusa korona", istakao je Milić.

On je izrazio zahvalnost i Gudeljevićevoj na podršci i angažmanu da u ovoj raspodjeli međunarodnih donatorskih sredstava i Brčko distrikt BiH dobije svoj dio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana