Bratunac: Težaci na njivama, bezemljaši na izletištima

Srna
Bratunac: Težaci na njivama, bezemljaši na izletištima

Bratunac - U bratunačkoj opštini tradicionalni prvomajski uranak jutros je izostao, kao i paljenje prvomajskih vatri uoči praznika rada, ali su se Bratunčani počeli okupljati na izletištima pored Drine.

Najviše stanovnika ove opštine jutros je izašlo na njive, da pokušaju obaviti zakašnjelu proljećnu sjetvu i radove na njivama, ukoliko im vremenski uslovi dozvole.

Sindikat u bratunačkoj opštini za Međunarodni praznik rada - 1. maj nije organizovao nikakve sadržaje i druženja za zaposlene i nezaposlene.

Brojne grupe mladih dolaze na obalu ove rijeke s namjerom da današnji praznični neradni dan iskoriste za druženje i odmor.

Po tradiciji, najviše građana okupilo se na bratunačkoj Rajskoj plaži, gdje danas treba da se odigra revijalni juniorski teniski turnir u okviru kulturno-sportske manifestacije “Đurđevdanski dani”, koja će večeras zvanično biti otvorena u 20 časova smotrom folklora, a tradicionalno se organizuje povodom Đurđevdana, krsne slave opštine Bratunac.

U ovoj nerazvijenoj podrinjskoj opštini, u kojoj skoro da i nema proizvodnih preduzeća i gdje je oko 4.000 nezaposlenih, ni sindikati niti omladinska udruženja, iz čijih redova je najveći broj nezaposlenih, nisu se oglasili povodom Međunarodnog praznika rada - dana borbe za radnička prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana