Bratunac: Stipendije za 139 studenata

Srna
Bratunac: Stipendije za 139 studenata

BRATUNAC - Predstavnici opštine Bratunac potpisali su danas ugovore o dodjeli stipendija za 139 redovnih studenata državnih fakulteta iz ove lokalne zajednice u akademskoj 2019/2020.godini.

Šef opštinskog Odsjeka za društvene djelatnosti Olivera Čučić rekla je da će studenti u narednih devet mjeseci dobijati po 100 KM na svoje tekuće račune.

Ona je precizirala da je za stipendiranje studenata u ovoj godini iz opštinskog budžeta izdvojeno 125.100 KM.

Dragomir Živković, koji studira na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku, kaže da će mu stipendija koristiti za svakodnevne troškove prevoza od Bratunca do Zvornika.

"Ovo je vid podsticaja za učenje i dokaz da lokalna zajednica cijeni trud koji studenti ulažu u sticanje znanja i dostojno predstavljanje svoje opštine i na tome smo zahvalni", poručio je Živković.

Željana Jovanović, student arhitekture na banjalučkom Univerzitetu, kaže da je na budžetu, ali da su troškovi studiranja veliki i da će stipendija olakšati troškove njenoj porodici.

"Zahvaljujem opštini koja podržava studente i smatram da svi koji se zalažu da steknu znanje i napreduju treba da dobiju podršku. Na ovaj način opština nas obavezuje da se nakon završetka studija vratimo u svoje mjesto i doprinesemo njegovom razvoju", izjavila je Jovanovićeva.

Na javni poziv za dodjelu 100 studentskih stipendija, koji je raspisan 8. januara, prijavilo se 156 studenata od kojih je 139 ispunjavalo propisane uslove i svima su dodijeljene opštinske stipendije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana