Bratunac: Predavanje za unapređenje proizvodnje maline

Srna
Bratunac: Predavanje za unapređenje proizvodnje maline

Bratunac - Za uzgajivače maline sa područja opštine Bratunac danas je održano predavanje kako da unaprijede svoju proizvodnju.

Uzgajivači su upoznati sa najsavremenijim načinima ishrane maline hemijskim i mikrobiološkim đubrivima, te sa zaštitom zasada korištenjem preparata, koji su dozvoljeni za upotrebu u EU.


"Ukazali smo im na potrebu da obrate pažnju na prošlogodišnje probleme vezane za bolesti sadnica i ploda i upoznali smo ih kojim preparatima mogu da unište insekte koji napadaju malinu", rekao je agronom Jovo Vujević, koji je sa kolegama Miroslavom Vesićem i Nikolom Jovićem održao predavanje.

Predavanje o principima ishrane i zaštiti maline organizovalo je novoformirano preduzeće "Malina-Bratunac" u saradnji sa opštinom, a prisustvovalo je nekoliko stotina proizvođača maline.

Direktor preduzeća "Malina-Bratunac" Marina Jovanović istakla je da je cilj predavanja da se što više edukuju poljoprivredni proizvođači iz ove lokalne zajednice.

"Mi smo uradili plan i program prema kojem će se vršiti zaštita maline, a predstavićemo proizvođačima na terenu", rekla je Jovanovićeva i najavila da će uskoro biti isporučene nove količine sadnica.

Jovanovićeva je podsjetila da je prošle godine formiran rasadnik maline, koji je u vlasništvu opštine, iz kojeg je bratunačkim voćarima besplatno podijeljeno oko 100.000 sadnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana