Bratunac: Počela akcija “april - mjesec čistoće”

Srna
Bratunac: Počela akcija “april - mjesec čistoće”

BRATUNAC - U Bratuncu je danas počela akcija čišćenja naselja, zelenih i drugih javnih površina, igrališta, riječnih plaža i korita, kao i uklanjanje divljih deponija smeća pod geslom “April-mjesec čistoće”.

Osim radnika lokalnih komunalnih preduzeća i vatrogasaca u akciju su se uključili učenici ovdašnjih škola, planinari, određeni broj građana, koji podržavaju ekološke aktivnosti, ali i nekoliko privrednika koji pružaju podršku realizaciji određenih tehničkih i estetskih rješenja izgleda parkova i izgradnji parkirališta i drugih javnih površina u ovom mjestu.

Danas učenici čiste i uređuju školska igrališta i dvorišta, te bližu okolinu oko škola te parkovske površine. Komunalci su započeli uređenje zelenih površina i uklanjanje divljih deponija nastalih na širem području opštine.

Vatrogasci su oprali ulice i asfaltna igrališta u Bratuncu i na Rajskoj plaži pored Drine. Na Trgu Miloša Obilića u centru Bratunca skida se i odvozi humus za zelenih “ostrva” i pripema instalisanje vodovodnih cijevi za navodnjavanje zelenih površina, te ubacivanje novog površinskog sloja.

Akcija čišćenja i uređenja svih javnih površina na području cijele opštine trajaće do kraja ovog mjeseca, rečeno je u Oraganizacionom odboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana