Bratunac: Paketići za 80 mališana

Srna
Bratunac: Paketići za 80 mališana

Bratunac - Svetosavska omladinska zajednica iz Bratunca obezbijedila je 80 paketića za mališane iz ovog mjesta povodom Božića i Dana Republike Srpske - 9. januara.

Paketići su svečano uručeni mališanima u prostorijama Kola srpskih sestara "Vjera, nada i ljubav".


U Svetosavskoj omladinskoj zajednici navode da je ovo drugi put da obezbjeđuje paketiće i poručuju da će nastaviti tu tradiciju.

"Potrudili smo se da paketiće dobiju djeca bez roditelja, najmlađi članovi porodica koje su slabijeg materijalnog stanja, kao i djeca iz višečlanih porodica", rekao je Nikola Marilović iz Svetosavske omladinske zajednice Bratunca.

On je istakao da članovi Svetosavske omladinske zajednice ovim skromnim poklonima žele da obraduju mališane u praznične dane.

Marilović je zahvalio Marku Mandiću, Borisu Kudomaku, Roziki Tešić, Danijelu Tešiću i Nedeljku Tešiću koji su ove, kao i prošle godine, pomogli nabavku paketića.

Osim ove akcije, Svetosavska omladinska zajednica je pred obilježavanje Dana Republike Srpske organizovala nabavku i podjelu 55 srpskih trobojki članovima ove organizacije i drugim građanima koji su bili zainteresovani.

Svetosavska omladinska zajednica Bratunac osnovana je na Krstovdan 2014. godine, a nastala je kao težnja mladih ljudi da se kroz veći angažman omladine Crkva približi cijeloj eparhiji.

Slogan bratunačkih svetosavaca su riječi Svetog vladike Nikolaja - "Čovjek iznad svega, Bog iznad čovjeka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana