Bratunac: Otvoreno prvo kulturno ljeto

Srna
Bratunac: Otvoreno prvo kulturno ljeto

BRATUNAC - Muzičkim koncertom ženskog kvarteta “Uvertira” iz Loznice večeras je na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu počela kulturna manifestacija “Kulturno-ljeto-Bratunac 2021” koja se prvi put održava u ovom mjestu.

Manifestaciju je otvorio direktor Doma kulture Radovan Petković.

On je Srni rekao da su zbog virusa korona odgođene mnoge tradicionalne kulturne manifestacije i programi u prethodnom periodu i da je pokrenut novi sadržaj nakon ublažavanja epidemioloških mjera da bi se ljubiteljima kulture priuštili neki kulturni programi u ljetnjoj sezoni nakon duge pauze.

Šef orkestra grupe “Uvertira” Milica Ivanović rekla je da je pandemija izazvala dugu pauzu i da su nedavno imali samo dva nastupa nakon više od godinu dana.

Ivanovićeva kaže kaže da su članice cijelo vrijeme vježbale i da očekuje da će zadovoljiti bratunačku publiku izvođenjem klasične muzike, te u kombinaciji sa lozničkim bendom “Solo” i popularne muzike , što će biti neobičan spoj instrumenata na kojima se izvodi klasična i moderna muzika.

“Pokazaćemo da se na flauti, violini i klasičnoj gitari može izvoditi i moderna popularna muzika”, rekla je Ivanovićeva u što se publika i uvjerila.

Organizatori programa su Dom kulture i opština Bratunac.

U okviru “Kulturnog ljeta” predviđeni su muzički sadržaji, predstave, književne večeri i promocije knjiga, festival folklora i drugi sadržaji.

U srijedu, 21. jula, program će biti nastavljen poetskom večeri uz učešće pjesnika Srđana Ristića, Dragane Vasić, Jelene Kovačev, Milojke Živanović i Vojina Babića te soliste Olje Babić. Književno veče biće priređeno i 28.jula.

U ponedjeljak, 2.avgusta planirano je rodoljubivo veče i promocija zbirke pjesama “Trag/ovi/” mladog pjesnika iz Ljubovije Srđana Ristića.

Festival folklora biće o0držan 3. avgusta, a manifestacija se završava 10. avgusta dječijim muzičkim kabareom u izvođenju glumaca Slobodana Ninkovića i Jovice Tišme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana