Bratunac: Održan Treći festival folklora

Srna
Bratunac: Održan Treći festival folklora

BRATUNAC - Treći festival folklora održan je danas u Bratuncu u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Most” iz tog mjesta.

Osim više sekcija “Mosta”, na festivalu su nastupila i kulturno-umjetnička društva iz okolnih opština Srebrenica, Vlasenica i Ljubovija, te iz mjesne zajednice Kravica.

Festival je otvorio načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić koji je čestitao učesnicima što u periodu pandemije i epidemioloških mjera ne prestaju njegovati srpsku kulturu i običaje i ne dozvoljavaju da zamre kulturni život.

Rankić je rekao da će opština i u narednom periodu podržavati organizovanje ove manifestacije i rad “Mosta”.

“Društva koja danas nastupaju okupljaju veliki broj mladih koji vježbaju i promovišu kulturu i tradiciju srpskog naroda doprinoseći podizanju nivoa nacionalne svijesti i zaslužuju da im se obezbijede odgovarajući uslovi za rad i nastupe”, istakao je Rankić.

Predsjednik KUD “Most” Miloš Mitrović rekao je da je ovaj festival trebalo da bude održan u maju, pa u septembru prošle godine, ali je odgađan zbog mjera zabrane okupljanja radi sprečavanja širenja virusa korona.

“Nismo se mogli uživo predstaviti publici zbog epidemioloških mjera. I danas nema gledalaca nego se nastupi društava snimaju i ti snimci biće dostupni zainteresovanima na društvenim mrežama”, objasnio je Mitrović.

On je dodao da je “Most” počeo sa radom prije tri godine kada je koreograf Dejan Milosavljević Zvečanac postavio tri koreografije, a društvo sada broji oko 200 članova i nastupa sa 13 koreografija što potvrđuje uspješnost rada.

Mitrović je danas uručio Plaketu KUD “Most” koreografu Milosavljeviću u znak priznanja za njegov doprinos radu bratunačkih folkloraša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana