Bratunac: Neizmjeran doprinos volontera u borbi sa virusom korona

Srna
Bratunac: Neizmjeran doprinos volontera u borbi sa virusom korona

BRATUNAC - Grupa volontera Crvenog krsta Bratunac je od uvođenja mjera zaštite od virusa korona svakodnevno angažovana na pružanju pomoći starim i bolesnim, a onim danima kada stariji od 65 godina imaju pravo na izlazak u kupovinu i završavanje drugih obaveza besplatno im dijele zaštitne maske i rukavice ispred trgovačkih radnji, pošte i banaka.

Sekretar bratunačkog Crvenog krsta Mirjana Ostojić rekla je da volonteri dostavljaju i pakete humanitarne pomoći na adrese starih i nepokretnih osoba, nabavljaju im lijekove i druge potrepštine.

"Osim redovnih aktivnosti koje imamo u vanrednoj situaciji, u obezbjeđivanju, pakovanju i dostavljanju higijensko-prehrambenih paketa pomoći ugroženima, starima i bolesnima, naši volonteri redovno vrše podjelu zaštitnih maski i rukavica osobama starijim od 65 godina da se mogu zaštiti i da bi im bilo dozvoljeno da uđu u prodavnice i druge ustanove da obave svoje poslove", rekla je Ostojićeva.

Ona je istakla da je doprinos volontera radu ove organizacije neizmjeran, ali i izvršavanju i drugih zadataka koje nalaže opštinski Štab za vanredne situacije.

Ostojićeva je navela da posebno ohrabruje zainteresovanost velikog broja mladih i nezaposlenih intelektualaca da se uključe u volonterski rad i pruže pomoć onima kojima je potrebna, bez obzira na specifičnost situacije i mogućnost zaraze prilikom obavljanja volonterskih zadataka iako koriste zaštitnu opremu.

Opština Bratunac i Crveni krst su uz podršku nekoliko bratunačkih firmi nabavili veću količinu zaštitnih maski i rukavica koje besplatno dijele starima, ali i drugim sugrađanima koji nisu u mogućnosti da ih nabave zbog nestašice tih artikala u prodaji.

Bratunački Crveni krst okuplja 30 volontera koji svakodnevno pružaju različite usluge i pomoć građanima kojima je ona potrebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana