Bratunac: predsjedniku opštinske Skupštine izglasano nepovjerenje

SRNA
Foto: SRNA

BRATUNAC - Skupštinska većina u bratunačkom parlamentu danas je izglasala nepovjerenje predsjedniku Skupštine opštine (SO) Bratunac Marku Mrkajiću iz SNSD-a.

Nakon toga skupštinskom sjednicom predsjedavao je potpredsjednik ovog tijela Radislav Jovanović.Smjeni Mrkajića prethodila je dvočasovna prepirka.

Do nesuglasica je došlo jer je grupa odbornika tražila da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti i provjera sastava odbornika koji čine skupštinsku većinu, jer su pojedini odbornici istupili iz stranačkih klubova i aktuelne većine čemu se Mrkajić protivio i nije dozvolio da se taj prijedlog uvrsti u dnevni red.

Nakon burne prepirke i ukazivanja na nezakonitost njegovog vođenja Skupštine i uvreda Mrkajić je sa grupom odbornika SNSD-a i SDS-a napustio sjednicu, a potpredsjednik Jovanović je nastavio predsjedavanje.

Jovanović je pročitao dopis grupe odbornika koji su ukazali da je došlo do promjene sastava skupštinske većine kao i nepravilnosti u radu Mrkajića te njegovog kršenja Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine, a za Mrkajićev opoziv tajnim glasanjem izjasnilo se 17 prisutnih odbornika dok je sedam napustilo salu prije glasanja.

Poslije smjene Mrkajića bez diskusija je usvojen dopunjeni dnevni red i za kratko vrijeme odbornici su završili rad.

Usvojili su Izvod iz zapisnika sa prethodne sjednice i Izvještaj o izvršenju skupštinskih zaključaka sa prošle sjednice te Nacrt platforme za mir koju namjeravaju uputiti svim lokalnim, kantonalnim i entitetskim skupštinama na usvajanje, a što ima za cilj obezbjeđenje podrške za izgradnju trajnog mira u BiH.

Donesena je odluka da se pristupi izradi plana omladinske politike u opštini Bratunac za period od 2022. do 2026. godine te da od 15.avgusta do 15.septembra bude pauza u radu Skupštine opštine.

Sve tačke su nakon smjene Mrkajića usvojene bez diskusija za desetak minuta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana