Bratunac: Izabrani i imenovani direktori i upravni odbori javnih ustanova

Srna
Foto: Srna

BRATUNAC- Odbornici Skupštine opštine Bratunac na današnjoj sjednici razriješili su sve vršioce dužnosti direktora javnih ustanova čiji je osnivač opština, te imenovali nove.

Vršiocima dužnosti su istekli zakonski rokovi za obavljanje poslova kao vršilaca dužnosti i u dvije javne ustanove izabrani su direktori nakon sprovedenog konkursa, a u ostalima su ponovo imenovani vršioci dužnosti i donesena je odluka da se raspiše konkurs za izbor direktora tih ustanova.

Nakon konkursne procesure za direktora Doma kulture ponovo je izabran prethodni direktor pa vršilac dužnosti Radovan Petković, dok je za direktora jedinog bratunačkog obdaništa izabran Ivan Tomić.

Snežana Stojanović ponovo je imenovana za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja, Nada Simić će biti vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad, a Aleksandar Stević Turističke organizacije u Bratuncu.

Danas su razriješeni i članovi upravnih odbora i izabrani članovi tih tijela u Turističkoj organizaciji i obdaništu "Radost", dok su vršioci dužnosti izabrani u upravnim odborima Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i Doma kulture.

Na današnjoj sjednici određeno je da cijena boravka djece u predškolskoj ustanovi roditelje i dalje košta 110 KM mjesečno po djetetu.

Načelnik opštine Srđan Rankić rekao je da je prošle godine proširen kapacitet obdaništa i da postoji dovoljno mjesta za boravak sve predškolske djece u toj ustanovi.

"Trenutno je prijavljeno 196 djece za boravak u obdaništu. Planiramo pristupiti izradi projektne dokumentacije za izgradnju nove zgrade obdaništa kapaciteta 300 mjesta čime bi dugoročno i kvalitetno riješili pitanje boravka djece u predškolskoj ustanovi", istakao je Rankić.

On je dodao da je donesena odluka da opština ove godine snosi troškove navodnjavanja malinjaka vlasnicima plantaža, koji su prošle godine pretrpjeli štete od grada na malinjacima i nisu dobili nikakvo obeštećenje iako im je to značajno umanjilo prinose i prihode.

Na današnjoj sjednici doneseno je još desetak tehničkih odluka i usklađivanja sa zakonima neophodnih za zakonit rad opštinskih službi i regulisanja pitanja vlasništva nekih zemljišnih površina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana