Bratunac: Edukacija penzionera o značaju pravilne ishrane

Srna
Bratunac: Edukacija penzionera o značaju pravilne ishrane

Bratunac - Za bratunačke penzionere danas je organizovana edukativna radionica o ishrani u trećoj dobi kao prevenciji zdravlja i borbe protiv bolesti.

Edukaciji je prisustvovalo pedesetak penzionera oba pola kojima su stručni predavači ukazali na značaj pravilne ishrane za starija lica.


Prisutni su imali priliku da čuju koje namirnice treba više da koriste, a koja jela i namirnice da izbjegavaju da bi spriječili određene zdravstvene teškoće.

Bilo je govora i o optimalnim tablicama ishrane starijih lica, te o načinu ishrane i vrstama namirnica koje treba da koriste hronični bolesnici da bi spriječili ekspanziju bolesti i neželjene posljedice.

Sekretar Crvenog krsta u Bratuncu Mirjana Ostojić rekla je Srni da je riječ o sastavnom dijelu projekta "Aktivno starenje" koji u okviru Programa kućne njege i brige o starim licima sprovode Crveni krst Italije i Društvo Crvenog krsta BiH.

Ostojićeva je istakla da će u okviru ovog projekta uskoro biti održane još dvije edukativne aktivnosti za bratunačke penzionere s ciljem da se poboljša kvalitet života starijih osoba u ovoj opštini.

Radionicu je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Udruženjem žena "Priroda" i Udruženjem penzionera iz ovog mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana