Bratunac: Donesena odluka o kreditnom zaduženju od 3,2 miliona KM

Srna
Bratunac: Donesena odluka o kreditnom zaduženju od 3,2 miliona KM

BRATUNAC - Odbornici Skupštine opštine Bratunac usvojili su odluku o kreditnom zaduženju opštine u iznosu 3,2 miliona KM. Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da su kreditna sredstva planirana za finansiranje izgradnje i opremanje zgrade opštine, te za kupovinu zemljišta za slobodnu bescarinsku zonu kod graničnog prelaza i novoizgrađenog mosta "Bratoljub" na Drini kod Bratunca.

Poništena je ranija odluka o izboru i imenovanju člana Opštinske izborne komisije /OIK/ i usvojena odluka o imenovanju Mijata Ćirkovića za člana OIK Bratunac.

Odbornici su usvojili i odluke o kupovini zemljišta za regulaciju korita bratunačkih rijeka, kao i odluku o administrativnim taksama.

Lokalna Skupština razriješila je Marinu Jovanović sa mjesta vršioca dužnosti direktora preduzeća "Malina-Bratunac", a za direktora ovog preduzeća imenovala je Radenka Radovića, diplomiranog inženjera poljoprivrede.

Usvojen je predloženi Program sanacije i održavanja lokalnih puteva na području opštine Bratunac, zatim Program zajedničke komunalne potrošnje i Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta.

Na sjednici je usvojena i informacija o bezbjednosnoj situaciji na području opštine u prošloj godini, o čemu je lokalnu Skupštinu upoznao komandir Policijske stanice u Bratuncu Branko Šarčević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana