Bratunac do 20. juna dobija novi vodovod

K. Ć.
Bratunac do 20. juna dobija novi vodovod

Bratunac - Direktor komunalnog preduzeća "Rad" Radenko Vasić rekao je da bi rekonstrukcija i sanacija gradskog vodovoda u Bratuncu trebalo da bude završena do 20. juna.

On je istakao da će završetkom projekta, vrijednog oko 5,2 miliona maraka, biti riješeni višegodišnji problemi u vezi sa snabdijevanjem vodom u ovoj opštini i znatno smanjeni troškovi održavanja vodovodnog sistema.

- Zamjenom vodovodnih cijevi cementno-azbestnog sastava, koje su stare više od 50 godina, smanjiće se gubici vode na mreži koji su bili veći od 50 odsto. Zahvaljujući ovom projektu Bratunčani će biti kvalitetno snabdjeveni vodom, a preduzeće "Rad" će uštedjeti na struji - rekao je Vasić. Projektom rekonstrukcije i sanacije vodovoda predviđena je zamjena cijevi glavnih i priključnih vodova dužine od oko 60 kilometara. Obnova vodovoda počela je u februaru prošle godine.

Vasić kaže da je na mrežu gradskog vodovoda priključeno 3.100 domaćinstava. Opština je kod Evropske investicione banke za projekat uzela kredit od 1,4 miliona evra i otplaćivaće ga 20 godina, uz grejs period od osam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana