Božović: Prioritet - sanacija korita Željeznice kod mosta “Ratko Močević”

Srna
Božović: Prioritet - sanacija korita Željeznice kod mosta “Ratko Močević”

ISTOČNA ILIDžA - Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je danas da je sanacija korita rijeke Željeznice u dužini od oko 300 metara kod mosta “Ratko Močević” prvi prioritet ove lokalne zajednice u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su proteklih dana pogodile ovaj dio Republike Srpske.


“Kada je riječ o lokalitetu oko mosta žRatko Močevićž na rijeci Željeznici, u razgovoru, sinoć i jutros, sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisom Pašalićem zaključili smo da je ovaj dio korita rijeke neophodno brzo i interventno sanirati”, rekao je Božović novinarima, nakon što je sa Viškovićem obišao najugroženija mjesta u opštini.

Prema riječima Božovića, “Vode Srpske” dobile su zadatak da korito Željeznice u dužini od oko 300 metara ili više saniraju i urade prema projektu koji već postoji.

On je pojasnio da bi to trebalo da bude tek prva faza sanacije ovog terena nakon poplava.

“Mi već projektujemo donji dio korita Željeznice, od mosta, pa do međuentitetske linije, a neophodno je da pristupimo i sanaciji štete u Ulici Druge sarajevsko-romanijske brigade, kao i na magistralnom putu M-18, ali to je već u nadležnosti žPuteva Republike Srpskež, i taj posao radiće žRomanijaputeviž”, rekao je Božović.

On je dodao da se opština Istočna Ilidža već uključila u sve ove radove zajedno sa privrednim subjektima i njihovom mehanizacijom, pri čemu je već utrošeno oko 100.000 KM ali je, kako je napomenuo, zato spriječena šteta koja bi možda iznosila i nekoliko miliona KM.

Božović je obećao da će svima koji su priskočili u pomoć sa svojim materijalno-tehničkim sredstvima opština isplatiti sve troškove koje su imali u procesu hitne sanacije štete u ovoj lokalnoj zajednici, a određena pomoć očekuje se i od Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana