Bošnjačke stranke počele sa blokadama

Krstina Ćirković
Bošnjačke stranke počele sa blokadama

Srebrenica - Odbornici Saveza SDA-SBB-SBiH napustili su juče sjednicu Skupštine opštine Srebrenica poslije polaganja svečane zakletve i izbora radnog predsjedništva, jer njihov prijedlog da rad parlamenta bude odgođen za sedam dana nije prihvaćen.

Ovaj potez iznenadio je mnoge odbornike, jer su predstavnici opštinskog odbora SDA potpisali sporazum da će biti koalicioni partner u lokalnom parlamentu SNSD-u, SDS-u, DNS-u, NDP-u i SDP-u.

Predsjednik OO SDA i odbornik u lokalnoj skupštini Hamdija Fejzić potvrdio je da u srebreničkoj SDA postoje određeni problemi koji bi, kako kaže, trebalo da budu riješeni narednih dana.

- Nemamo jasan stav stranaka koje su, kao i SDA, potpisale sporazum o pružanju podrške bivšem načelniku Ćamilu Durakoviću. Osim toga, potrebno nam je vrijeme da bismo obavili konsultacije u vezi za sprovođenjem izbornih rezultata - izjavio je Fejzić i rekao da je u Srebrenici u srijedu uveče održan sastanak radne grupe SDA kojem su prisustvovali i neki visokopozicionirani predstavnici stranke.

Načelnik opštine Mladen Grujičić i bivši predsjednik Skupštine opštine Miloš Milovanović ocijenili su neodgovornom odluku bošnjačkih odbornika da napuste konstitutivnu sjednicu.

- Nastavili smo sjednicu, jer nam je interes građana Srebrenice na prvom mjestu. To što smo kasnije prekinuli zasjedanje potvrđuje našu dobru volju da sačekamo stav SDA o budućem djelovanju u Skupštini - rekao je Grujičić i poručio stanovnicima Srebrenice da će u saradnji s predstavnicima zakonodavne vlasti raditi na ekonomskom razvoju i stvaranju boljih uslova za život.

Milovanović smatra da SDA napuštanjem sjednice pokušava da destabilizuje situaciju u Srebrenici.

- Takvo ponašanje je neodgovorno i nepotrebno, jer sam kao predsjednik Skupštine u starom sazivu dobio i predočio na ovoj sjednici ovjeren dokument o skupštinskoj većini koju čini i SDA - rekao je Milovanović.

Na jučerašnjem zasjedanju izabrani su članovi opštinskih komisija, poslije čega je sjednica prekinuta, a njen nastavak zakazan za 6. decembar.

Sastav srebreničke Skupštine opštine

Savez SDA/SBB/SBiH - 7

SNSD - 5

SDS - 2

DNS - 2

SDP - 2

SRS-Srpska u sigurne ruke - 1

PDP - 1

Pokret za preokret - 1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana