Bosiljkovanje u četiri opštine

V. K. - D. J.
Bosiljkovanje u četiri opštine

Derventa - Kulturno-umjetničko društvo mladih (KUDM) "Bosiljak" iz Dervente organizuje Inter folk fest "Bosiljkovanje" u četiri opštine, na kojem će posjetioci čuti i vidjeti pjesme i igre iz zemalja regiona, Grčke i daleke Rusije.

Festival počinje danas i trajaće do nedjelje, a u nastupu folkloraša uživaće publika u Razboju kod Srpca, Derventi, Doboju i Petrovu. "Bosiljkovanje" će ljubitelje folklora okupiti sutra sa početkom u 19 časova na igralištu Osnovne škole "Dositej Obradović" u Razboju.

Glavno festivalsko veče biće održano u Derventi u četvrtak, kada će se osim domaćina, publici predstaviti i ansambli iz Srpske, BiH, Srbije, Grčke, Hrvatske i Rusije.

- Riječ je o Državnom vojnom ansamblu pjesme i igre pod nazivom "Volškie kazaki" iz Samare, kojeg smo već imali priliku da ugostimo. Region Samara se smatra centrom kozaka, sa jedinstvenom kulturom, tradicijom, ritualima, pjesmama i igrama - kazali su u KUDM "Bosiljak".

Ovaj reprezentativni kozački ansambl bio je gost na "Bosiljkovanju" prije četiri godine, dok je "Bosiljak" bio njihov gost godinu poslije na jubilarnom koncertu u Samari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana