Borojević preuzeo opštinu

V. K.
Borojević preuzeo opštinu

Kneževo - Novoimenovani vršilac dužnosti zamjenika načelnika opštine Kneževu Goran Borojević preuzeo je juče rukovođenje lokalnom upravom nakon što je potvrđena odluka o opozivu načelnika Bore Škeljića.

Predsjednik Skupštine opštine Kneževo Radovan Marić izjavio je da Škeljić nije došao na primopredaju, ali da je komisija završila prvu fazu tehničke predaje i da je Borojević počeo da radi.

- Čeka nas puno posla i učinićemo sve da opravdamo povjerenje birača i ovu opštinu izvedemo na pravi put - rekao je Marić.

Škeljić, koji je za načelnika izabran kao kadar NDP-a, opozvan je na referendumu održanom krajem novembra prošle godine. CIK BiH i Republička izborna komisija su ocijenili da je opoziv sproveden u skladu sa zakonom. Škeljić je, međutim, žalbom pokušao da izbori ostanak u fotelji načelnika, ali je Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbacilo njegovu žalbu na odluku CIK-a.

Odluka o opozivu načelnika Kneževa usvojena je krajem oktobra prošle godine. Donijela ju je skupštinska većina koju čini blok stranaka predvođen SNSD-om, a koja je u junu 2013. godine preuzela premoć u odborničkim klupama. Promjenom odnosa snaga došlo je, međutim, do duge i duboke političke krize, jer je Škeljić ignorisao skupštinske odluke i odbijao saradnju sa novom većinom.

NDP je juče saopštio da su SNSD i njegovi partneri izvršili u Kneževu svojevrstan puč po već viđenoj i oprobanoj recepturi u kojoj samovolja, sila, nepoštovanje zakona i kriminal imaju prednost nad zakonom, izbornom voljom građana i elementarnim demokratskim standardima.

- Ne čekajući sudsku odluku, uz pomoć naoružanih ljudi i privatnog obezbjeđenja, odlučili su pravdu uzeti u svoje ruke. Bez pisanog rješenja i uobičajene primopredaje Bore Škeljić je doslovno naglavačke izbačen na ulicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana