Borac prve kategorije spremnije dočekuje zimu

D. J.
Borac prve kategorije spremnije dočekuje zimu

SRBAC - Fond solidarnosti Boračke organizacije opštine Srbac okončao je drugi krug programa stambenog zbrinjavanja demobilisanih boraca uručenjem građevinskog materijala za obnovu kuće nekadašnjem saborcu Veljku Mariću iz Bardače.

Marić, koji je demobilisani borac prve kategorije i učestvovao je u probijanju koridora, dobio je materijal u vrijednosti od 2.550 KM za renoviranje krova.

- Prijatno me iznenadio gest mojih saboraca koji su mi pomogli u pravom trenutku jer dolaze hladniji dani, a krov je već prilično dotrajao i prokišnjava. Mnogo mi znači što me nisu zaboravili - rekao je Marić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan rekao je da će početkom naredne godine biti realizovan i treći krug programa obnove i izgradnje kuće demobilisanih boraca.

- Fond je opravdao svoje postojanje jer smo stambeno zbrinuli više od 40 boraca, a realizacija narednih akcija dobrim dijelom zavisi od prikupljenih donatorskih sredstava, pa pozivam sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da nam pomognu - rekao je Plotan.

U prva dva kruga humanitarne akcije Fonda solidarnosti izgrađeno je pet novih i adaptirano blizu 40 postojećih kuća demobilisanih boraca, za šta je izdvojeno oko 70.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana