Bolnici u Gradišci stigli aparati za bolju njegu pacijenata

D. S.
Bolnici u Gradišci stigli aparati za bolju njegu pacijenata

Gradiška - Vlada Japana donirala je Bolnici u Gradišci medicinsku opremu vrijednu više od 65.000 maraka, riječ je o dopler aparatu za fetalnu dijagnostiku, setovima hirurških instrumenata za carski rez i opštu hirurgiju, tri aspiratora, te pratećim rezervnim dijelovima.

Vršilac dužnosti direktora gradiške Bolnice Mirko Manojlović zahvalio je na donaciji.

- Nova oprema će olakšati posao doktorima i podići kvalitet usluga koje pruža ova zdravstvena ustanova - rekao je Manojlović.

Oprema je donirana u okviru realizacije druge faze granta Vlade Japana za pomoć BiH, utvrđene razmjenom nota između Savjeta ministara BiH i japanske Vlade, a na osnovu specifikacije koju je dostavilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. 

Vlada Japana donirala je medicinsku opremu vrijednu 500.000 maraka za ukupno devet zdravstvenih ustanova u BiH, među kojima su i bolnice u Gradišci i Trebinju.

Ta oprema trebalo bi da poboljša kvalitet usluga zdravstvene zaštite na sekundarnom nivou, posebno u oblasti hirurgije, ginekologije, akušerstva i pedijatrije, kao i prenatalne i neonatalne dijagnostike

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana