Bolnici u Gradišci donirano sanitetsko vozilo iz Švajcarske

Srna
Foto: Srna

GRADIŠKA - U Gradišci je danas izvršena primopredaja sanitetskog vozila vrijednog oko 60.000 švajcarskih franaka koje su gradiškoj bolnici donirali Miroslav Stojnić i Rene Hofšteter iz Švajcarske.

Stojnić, koji je porijeklom iz Gradiške, poznati je humanitarac koji godinama sa svojom porodicom organizuje humanitarne akcije u Švajcarskoj, a više puta je donirao vrijednu opremu gradiškim zdravstvenim ustanovama.

On je naveo da je sanitetsko vozilo koje su prije nekoliko dana donirali gradiškoj bolnici polovno, ali veoma dobro očuvano i opremljeno za prevoz pacijenata.

-To je jedno od najvećih bolničkih vozila, koje se vodi kao teretno, a kakvo koriste švajcarske bolnice. U veoma dobrom je stanju jer u Švajcarskoj bolnička vozila svakih tri do četiri godine prolaze dodatni tehnički pregled, koji je veoma rigorozan-, naglasio je Stojnić.

Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik zahvalio je za donaciju i dodao da je ona veoma vrijedna imajući u vidu da Bolnica do prije godinu i po dana nije imala nijedno sanitetsko vozilo.

-Ovo je veoma vrijedan poklon za našu zdravstvenu ustanovu i nadam se da će gospodin Stojnić nastaviti sa svojim humanitarnim akcijama i prikupljanjem donacija koje su u prethodnom periodu bile veoma vrijedne i značajne za gradišku bolnicu-, rekao je Dodik.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana