Bolji uslovi za život na selu

Srna
Bolji uslovi za život na selu

Banjaluka - Projekat razvoja ruralnog poslovanja, koji će biti završen 30. septembra, obuhvatio je 20 opština u Republici Srpskoj, a od planiranih 17,8 miliona KM realizovano je 16,5 miliona KM ili 90 odsto sredstava, rekao je menadžer projekta Zoran Kovačević.

On je povodom završetka ovog projekta, koji je finansirao Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD), istakao da su sredstva najvećim dijelom iskorišćena za izgradnju tržišne seoske infrastrukture. 

- Tu je utrošeno 11,7 miliona KM, od čega je učešće lokalnih zajednica 25 procenata ili 3,5 miliona - rekao je Kovačević juče uoči radionice u organizaciji Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Prema njegovim riječima, u okviru 93 potprojekta izgrađeno je ili rekonstruisano više od 80 kilometara seoskih puteva, oko 80 kilometara cjevovoda, sistem za navodnjavanje, kanalizacioni sistem, a poboljšano je i elektrosnabdijevanje nabavkom dva nova trafoa.

- Obuhvaćeno je blizu 90.000 stanovnika ili 23.000 domaćinstava. Velika korist je i za preduzeća, jer će imati lakši pristup sirovinama i manje troškove održavanja vozila - rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana