Bolji uslovi za tri generacije Lukića iz banjalučkog naselja Debeljaci

Nevena Reljić
Bolji uslovi za tri generacije Lukića iz banjalučkog naselja Debeljaci

BANjALUKA - Nakon što je uz nesebičnu podršku ljudi širom svijeta otkupljena kuća devetočlanoj porodici Lukić iz banjalučkog naselja Debeljaci, Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” odlučila je da im nastavi pomagati te je osposobila dva sprata kuće.

Tako su kuću prvo proširili izradivši unutrašnje stepenice koje nisu postojale, a s obzirom na to da nije bilo ni ploče između prvog i drugog sprata, morali su je saliti i kompletno ozidati sprat, a sve to su pratile i korekcije na krovu.

Generalni sekretar HO “Srbi za Srbe” za Republiku Srpsku Saša Vignjević rekao je za “Glas Srpske” da su zamijenili postojeću stolariju te postavili novu gdje je nodostajala.

- Na dva balkona smo morali izraditi zaštitnu ogradu. Kuća je zbog velikih potreba dobila pet soba i dva kupatila, a kao završnu tačku, opremili smo je novim namještajem i bijelom tehnikom. Kupili smo im novi trpezarijski sto, stolice, komodu, kao i četiri ormara, ležaj, dva radna stola sa stolicama, tri kreveta i drugi namještaj - kazao je Vignjević i dodao da su kupili i zamrzivač, šporet na struju i drva.

Zahvaljujući humanistima samohrana majka Dušanka i njena četiri sina Stefan (19), Nikola (17), Nemanja (16) i Goran (14 godina) dobili su bolje uslove za život. Pored četiri sina, Dušanka ima još dvije kćerke, najstariju Mladenu koja je od skoro sa svojim sinom Vasilijem došla da živi zajedno sa njima, te Ivonu koja sa porodicom živi u Sloveniji.

Najstariji sin Stefan se oženio i sa suprugom Majom dobio kćerkicu Milu koja nema ni mjesec dana a koja je već postala miljenica u kući.

Uz pomoć Rukometnog kluba “Kaluđer” koji je organizovao humanitarnu akciju ranije je otkupljena kuća za Lukiće u koju se ova porodica doselila iz Novog Grada. Uzevši u obzir i doprinos koji je izdvojila ekipa “Kaluđera” ukupna vrijednost akcije, od kupovine kuće do renoviranja, premašila je iznos od 102.000 KM.

Zasluge

Saša Vignjević rekao je da je HO “Srbi za Srbe” za bolji život Lukića izdvojila  90.255 KM. To je kako kaže veliki iznos ali ova porodica je to i zaslužila.

- Vidjevši kako se staraju o dobijenom i kako su već izgradili pomoćne objekte u kojima su počeli da drže živinu i svinje, te kako su tri sina već počeli da rade, nijednog trenutka nećemo posumnjati da pomoć nije došla u prave ruke. Od naše prve posjete uvidjeli smo da se radi o vrijednoj porodici kojoj ništa nije teško i koja se ne plaši rada - rekao je Vignjević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana